Elselskaber

Vælg den rigtige elleverandør til dit behov. Der er i Danmark frit valg af elselskab, dog kan du ikke selv vælge dit netselskab, da det er betinget af din adresse. Men elselskaberne, dem har du frit lejde med, og det kan du udnytte til din fordel.

Når du finder dit Elmatch hos os kan du helt enkelt vælge det rette elselskab for dig, så du sparer både penge og tid.

Trustpilot score:

5/5

Trustpilot score:

5/5

Trustpilot score:

5/5

Trustpilot score:

5/5
114

AMBEFALES

5

5/5

Product

NORDIC VARIABLE

Estimated price

403 kr. pr. drang

Power

2,42 kr pr. kWh

Start-up period: 15 weekdays/working days
114

5

5/5

Product

NORDIC VARIABLE

Estimated price

403 kr. pr. drang

Power

2,42 kr pr. kWh

Start-up period: 15 weekdays/working days
114

AMBEFALES

5

5/5

Product

NORDIC VARIABLE

Estimated price

403 kr. pr. drang

Power

2,42 kr pr. kWh

Start-up period: 15 weekdays/working days

En elaftale kan variere meget, og den aftale som er bedst for din nabo, er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind når man skal finde det der passer bedst, såsom forbrug, energimærke af din bolig og måske ønsket om grøn strøm.

Derfor er det dejligt at få et overblik over de forskellige muligheder, der er for at vælge elleverandør i Danmark. Og det overblik kan du få lige her hos Elmatch.

Du bruger strøm til nærmest alt nu om dage. Uanset om det er at tænde kaffemaskinen om morgenen, oplade din smartphone eller have udluftningen tændt på badeværelset, når du tager et bad.

Det er noget nær umuligt at leve uden strøm, og derfor giver det naturligvis mening at undersøge markedet for den elaftale, der passer bedst til dig.

At finde det rigtige elselskab for dig og din husstand kan hurtigt blive uoverskueligt. Der er frit valg af elleverandører i Danmark, og det betyder, at der er virkelig mange eludbydere, som kæmper om forbrugerne. Det er positivt for dig, da det betyder god konkurrenceevne på elmarkedet. Altså konkurrencedygtige priser og en billig elregning.

Her kan du få et overblik over de billigste elselskaber, og hvilke tjenester de tilbyder.

Hvilke behov har du?

Det er meget individuelt, hvad den enkelte forbruger lægger vægt på, når det kommer til en elaftale. Da regningen for strøm i Danmark er delt op i flere underkategorier, kan du med fordel overveje, hvad der er vigtigst for dig.

Er det så billig en elregning som muligt? Er det 100 % grøn strøm? Er det fantastisk kundeservice?

Priser på elaftaler

De fleste elkunder går op i at få den bedste pris for strøm. Altså den billigste pris for produktet. Der er en række faktorer, der spiller ind, når den endelige pris skal udregnes.

Først og fremmest kan du overveje, om du ønsker en fast elaftale eller en variabel. En fast elaftale betyder, at du betaler et fast beløb om måneden til din elleverandør. Det giver for mange kunder en tryghed at vide, hvad den månedlige elregning kommer til at lægge på.

Modsat den faste elaftale giver en variabel elaftale dig som kunde mulighed for selv at påvirke elregningen. Du kan sørge for at lægge størstedelen af dit strømforbrug på skæve tidspunkter af døgnet, hvor prisen for el er lavere, så du betaler så lav en ydelse som muligt.

Prisen for en kWh skifter nemlig hele tiden, og den bliver opdateret en gang i timen. Dertil er der pålagt en ekstra udgift for brug af strøm i vinterhalvåret i Danmark. I morgentimerne og om eftermiddagen betaler du ekstra for at bruge strøm. Det gør du, fordi de fleste borgere bruger strøm på disse tidspunkter.

Der er altså fordele og ulemper ved begge løsninger, og det er op til dig selv at vurdere, hvad der fungerer bedst for dig og din husstand.

De obligatoriske statsafgifter

Vi hjælper dig med at vælge en elleverandør ud fra mange forskellige punkter. Afgifter til staten kommer du ikke udenom, og de vil fylde en del som udgiftspunkt på din elregning.

Disse er punkter som energi- og momsafgifter, der figurerer på din elregning. De kan dog variere afhængigt af din geografiske placering samt den mængde energi, du bruger. Vi inkluderer alle afgifter i priserne, du finder her på Elmatch.

Prisen på leveringen af strømmen

Dertil er der også nettarifferne, som er prisen for transporter af el. De skifter to gange om året, om sommeren fra 1. april til slut september og om vinteren fra 1. oktober til 31. marts. Dette er fordi vi danskere om vinteren bruger mere strøm end vi gør om sommeren, og efterspørgslen derfor bliver forhøjet, og derfor bliver der om vinteren skelnet mellem lavlast, højlast og spidslast på vores strømforbrug. Derfor skrues der lidt op for nettarifferne, særligt om vinteren mellem 17:00 og 21:00.

Hvor meget stiger leveringspriserne?

Der findes desværre ikke noget entydigt svar på hvor meget nettarifferne stiger. Det skyldes at priserne er afhængige af din adresse, da den er afgørende for hvilket elnetselskab du er tilknyttet. Her finder du
Energistyrelsens kort over elnetselskaber.

Grøn eller sort el?

Det er blevet mere og mere populært for elkunder at tage aktivt stilling til, om der skal være sort eller grøn strøm i strømstikkene. Er det vigtigt for dig, at dit elforbrug er grønt, så hjælper vi dig. Vi matcher dig med elleverandører, som leverer grøn energi – enten primært eller 100 %, for vi tror nemlig på transparent elforsyning. Du skal kunne vide som elkunde, hvor din strøm kommer fra.

Er bæredygtig strøm noget, du prioriterer, bør du altså gå efter en elleverandør, som tilbyder strøm produceret af vedvarende energi. På den måde støtter du en bæredygtig energiindustri, og du reducerer dit CO2-aftryk som forbruger. Nogle elleverandører investerer desuden i forskning af nye vedvarende energikilder samt andre bæredygtige projekter.

God kundeservice med et ekstra pift

De fleste af os kan godt lide god kundeservice. Selvom en billig elaftale er det vigtigste for mange, så er det stadig højt på prioriteringslisten, at kundeservicen er fremragende. Det kan man tydeligt se i kundeanmeldelser af de forskellige elselskaber. Du finder oplysninger såsom Trustpilot-score her på siden, så du kan få en fornemmelse for elleverandørens kundeserviceniveau.

Det er ikke udelukkende kundeservice i den traditionelle form, som du kan kigge efter, når du skal vælge din eludbyder. Nogle elleverandører tilbyder nemlig ekstra tjenester, som kan være nyttige for dig som forbruger. Services såsom energirådgivning ud fra din specifikke boligsituation og muligheden for at overvåge dit strømforbrug kan være ekstra fordele, som en elleverandør tilbyder. Det kan specielt være smart, hvis du vælger en variabel elaftale. Så kan du nemlig lære at optimere dit strømforbrug og spare endnu flere penge.

Sådan matcher vi dig med elleverandøren

Når du sender os dine oplysninger, undersøger vi hvilke elselskaber der er billigst, samt har de bedste anmeldelser, lige der hvor du bor. Vi ser på hvilke kriterier elkunder generelt ønsker at rette snoren efter, såsom de billigste priser, muligheder for grøn strøm og ikke mindst kundeservicen.

Inden du tjekker dit Elmatch

Der er en række ting, du bør undersøge, før du tjekker dit Elmatch hos os. På den måde er du bedre stillet i forhold til at tage den rette beslutning og vælge det rette elselskab.

Genopfrisk dit nuværende abonnement på strøm

Det er en god idé, at du gennemgår din nuværende elaftale, før du begynder at lede efter et nyt. Her kan du få et overblik over dit strømforbrug og dermed få en realistisk idé om, hvad du har af behov fra et elselskab. Du kan som regel finde dit månedlige og årlige forbrug af strøm på din nuværende elleverandørs hjemmeside, hvis du her logger ind på din profil. Det er smart at evaluere dit strømforbrug på årlig basis, da både behovet for og priser på strøm varierer meget i løbet af et år. Dette kan også give dig en idé om, om du passer bedst til en variabel eller fast elaftale.

Sammenlign elselskaberne

Brug os til at sammenligne udbuddet af elaftaler mellem de mange elselskaber. Det er nærmest umuligt at opnå det samlede overblik ved selv at undersøge på internettet. Brug derfor os – det er nemt og sikkert. Når du sammenligner elselskaber på Elmatch.dk, så skal du ikke tænke på, at elleverandørerne gerne vil have dig som kunde. Du behøver altså ikke være skeptisk over for priserne og tjenesterne. Vi har sørget for, at priserne er opdaterede og objektive, så du kan vælge uden bekymringer.

Tilgå introtilbud med en vis skepsis

Det er altid dejligt med et godt tilbud. De fleste elselskaber tilbyder intropris til nye kunder. Introtilbud kan klart være en fordel, hvis du gerne vil skifte elleverandør. Du kan sagtens vælge et elselskab, som giver dig introrabat, hvor du eksempelvis sparer ekstra mange penge på elregningen de første måneder som kunde. Dog bør du tilgå disse tilbud med en vis skepsis, da du også kan risikere nogle faldgruber som ny kunde. Det vigtigste at være opmærksom på ved gode introtilbud er, om du binder dig i en længere periode eller har et langt opsigelsesvarsel.

Dette skal du være opmærksom på, når du vælger et nyt elselskab

Der er mange hensyn at tage, når du skal vælge et nyt elselskab. Nogle af de vigtigste punkter, du skal holde øje med, er:
  • Bindingsperiode
  • Opsigelsesvarsel (fra din side)
  • Minimumsforbrug
  • Fast eller variabel aftale
Vi hjælper dig naturligvis med at få overblikket, så du kan tage en beslutning ud fra de rette forudsætninger.

Bindingsperiode

I Danmark kan en elaftale være underlagt en bindingsperiode, som er en periode, hvor du er forpligtet til at forblive kunde hos elleverandøren. Bindingsperioden kan variere fra elleverandør til elleverandør. Som udgangspunkt er en bindingsperiode mellem 6 og 36 måneder. I løbet af bindingsperioden er det normalt ikke muligt at opsige aftalen med din elleverandør uden at betale et gebyr. Hvis du vælger at opsige aftalen inden for bindingsperioden, vil du blive opkrævet et gebyr, der normalt ligger omkring 400 kr. Det kan naturligvis variere i pris fra elselskab til elselskab. Det er derfor meget vigtigt, at du læser betingelserne for elaftalen nøje, da gebyret og reglerne for opsigelse kan variere mellem forskellige elleverandører. Bindingsperioden er indført for at sikre stabilitet og forudsigelighed for elleverandørerne. De investerer ofte i langsigtede kontrakter for køb af el og ønsker at sikre en vis grad af kundeforpligtelse for at kunne opretholde en stabil forretningsmodel. Efter bindingsperiodens udløb har du normalt mulighed for at opsige elaftalen uden yderligere gebyrer. Det er dog stadig vigtigt at give den nødvendige varsel i henhold til vilkårene i din elaftale. Det er vigtigt at være opmærksom på bindingsperioden og betingelserne for opsigelse, når du vælger en elaftale.

Opsigelsesvarsel

Opsigelsesvarslet på en elaftale henviser til den periode, som du skal give hovedparten af elleverandører besked om, før du kan opsige din elaftale uden yderligere forpligtelser. Opsigelsesvarslet kan variere mellem elselskaberne, men det vil typisk være 30 dage. Du bør være opmærksom på, at opsigelsesvarslet normalt gælder fra udgangen af en måned. Det betyder, at elaftalen stadig vil være gældende indtil udgangen af den følgende måned, selvom du eksempelvis giver besked om opsigelsen midt i en måned. Det er vigtigt, at du læser og forstår betingelserne for opsigelsesvarsel i din elaftale, da der kan være variationer fra elleverandør til elleverandør. Nogle elselskaber kan have længere eller kortere opsigelsesvarsler, mens andre kan have forskellige regler for erhvervs- og privatkunder. Vi anbefaler dig at være opmærksom på din elaftales opsigelsesvarsel, især hvis du ønsker at skifte til en ny elleverandør. Du bør give den nødvendige varsel i henhold til opsigelsesvarslet for at undgå uønskede gebyrer eller forpligtelser. I mange tilfælde vil en ny elleverandør gerne sørge for det administrative arbejde, når du som kunde skal skifte fra et selskab til et andet. I så fald slipper du for besværet med opsigelsesvarslet.

Minimumsforbrug

Der er ikke særligt mange elselskaber, som opererer med minimumsforbrug. Men der kan findes et par stykker, og derfor bør du være opmærksom på, om der står noget med minimumsforbrug med småt. Det kan nemlig betyde, at du potentielt skal betale for mere strøm, end du reelt bruger, så det er væsentligt at du er opmærksom på dette.

Fast eller variabel aftale

Når du skifter elselskab, skal du bestemme dig for, om du vil have en fast eller variabel aftale. Navnet for disse to begreber kan variere lidt alt efter selskabet, men det er samme princip. Med en fast elaftale betaler du et fast beløb hver måned. Med en variabel elaftale betaler du et svingende beløb hver måned baseret på dit faktiske forbrug. Der er bred enighed i energibranchen om, at en variabel aftale er at foretrække, da du selv har indflydelse på dit strømforbrug og dermed direkte påvirkning af din endelige elregning. Dog kan det skabe en utryghed hos nogle forbrugere, at de ikke ved med sikkerhed, hvad månedens elregning kommer til at ende på. Det vil altid være en personlig præference, om du er til det ene eller det andet.

Optimer dit energiforbrug

Elselskaberne vil gerne hjælpe dig med at optimere dit energiforbrug, og flere og flere tilbyder denne ekstra service til deres kunder. Det kan du udnytte som ny kunde. En af de smarteste måder at lære om dit energiforbrug – og dermed kunne gå ind og ændre det – er ved at få en energirådgiver til at kigge på din husstand og dit strømforbrug. Det er forskelligt mellem elselskaberne, om de sender en rådgiver ud til dig, eller om det foregår online som en vejledningssession. Meget data er tilgængeligt online omkring dig og dit strømforbrug, så en rådgiver vil kunne vejlede dig godt, selvom I ikke mødes fysisk. Mange elselskaber har apps eller hjemmesider, hvor du kan oprette en bruger og følge dit forbrug af el. De vil som regel have det delt ind i forskellige sektioner og tidsintervaller, så du kan se, hvor mange kWh, du bruger på de forskellige apparater i dit hjem. Du kan ved nogle elselskaber også sammenligne dit forbrug med kunder i samme type bolig som dig for at få en idé om, om dit forbrug er normalt, eller om det kan optimeres.

Dine besparelser med Elmatch

Selvom det kan virke uoverskueligt at undersøge markedet for elselskaber for at få den billigste pris på el, så er der en meget god grund til at gøre det. Vi giver dig overblikket – du vælger den bedste løsning.

Den altoverskyggende grund til at undersøge elaftaler på markedet er, at der er penge at spare. Den seneste rapport fra Forsynings- og Energitilsynet viser, at det ikke bare er småpenge, du kan spare, hvis du vælger det rigtige elselskab. Det rigtige elselskab for dig kan ændre sig, så måske er det ikke det samme, som du valgte for et halvt års tid siden. Derfor bør du regelmæssigt finde dit rette Elmatch.

Undersøgelsen fra Forsynings- og Energitilsynet viser også, at besparelsen kan opgøres som forskellen mellem, hvad en aktiv og passiv forbruger ville have betalt, hvis vedkommende havde sammenlignet elselskaber. Besparelsen varierer afhængigt af forbrugsmønster og geografisk placering.

Besparelsen på elregningen kan være mellem 350-510 kr. for en forbruger i en lejlighed med et forbrug på 1.800 kWh, mellem 510-1.980 kr. for en forbruger i et parcelhus med et forbrug på 4.500 kWh og mellem 1.270-7.480 kr. for en forbruger i en lejlighed med et forbrug på 15.000 kWh.

Priserne på el varierer også i Øst- og Vestdanmark, og derfor er besparelserne ovenfor angivet som et interval. Besparelsen fra rapporten bygger på en antagelse om, at den aktive forbruger vælger det elselskab, der er et af de billigste 10 %, mens den passive forbruger betaler den gennemsnitlige markedspris. Besparelserne tager kun udgangspunkt i skift indenfor samme produkttype, og det er ikke opgjort, hvad du vil kunne spare ved at skifte fra et produkt med fast pris til variabel pris.

Det kan tyde på, at der er yderligere besparelser at hente ved at skifte produkt mellem elselskaberne, især når man kigger på forskellen i elpriserne fra 2022 til 2023.

Det er derfor en god idé regelmæssigt at undersøge dit nuværende elselskabs priser og overveje at skifte til en billigere udbyder.

Sådan finder du det bedste og billigste elselskab

Hvis du leder efter det billigste elselskab med den bedste ydelse, så er du landet det rette sted. Det er nemlig ved at matche elselskabernes produkter og priser, at du finder det bedste og billigste elselskab.

Da en strømregning er en fast udgift i alle husstande, giver det rigtig god mening, hvis du aktivt søger efter den billigste løsning. Den skal naturligvis stadig passe til dit forbrug og dine elvaner. Ved at bruge vores Elmatch, hvor du sammenligner prisen på dit nuværende elselskab med et andet elselskab, kan du hurtigt finde ud af, om der er penge at spare.

I forhold til at finde det bedste elselskab, er der flere faktorer, du kan kigge efter. Mange af dem har vi også tydeliggjort, når du elmatcher her på siden.

Først og fremmest er det vigtigt at se på priserne og de forskellige tilbud, hvert elselskab har. Her skal du specifikt kigge efter månedlig ydelse, pris for kWh samt om der er ekstra abonnementsgebyrer og -afgifter.

Du bør også kigge efter elselskabets ry og omdømme. Det kan du se på listen, hvor du sammenligner elselskaber. Her fremgår ratings på Trustpilot også. Det bedste elselskab for mange, er også et elselskab, som leverer primært eller 100 % grøn strøm. Så hvis grøn strøm det er vigtigt for dig, kan du med fordel kigge efter muligheden for grøn strøm, når du tjekker din Elmatch.

Kort tjekliste til at finde det bedste elselskab

Vi anbefaler, at du giver dit el-abonnement et tjek to gange årligt. Dels for at se, om dit forbrug passer godt til din nuværende plan. Det kan være, du har ændret forbrugsmønster på nogle punkter i løbet af året, som vil give mening at tage med i overvejelserne med at fortsætte eller skifte din nuværende elleverandør.

Derudover er der stor konkurrence på elmarkedet, og det bør du udnytte til din fordel. Der er potentielt mange penge at spare, hvis du sammenligner, hvad de forskellige elselskaber kan tilbyde ud fra dit specifikke forbrug.

Herunder kan du se en tjekliste over de vigtigste punkter, vi anbefaler dig at kigge efter, når du skal sammenligne elselskaber.

  • Prisen for et abonnement
  • Prisen for en kWh
  • Spottillæg som lægges oven i prisen for kWh
  • Andre skjulte gebyrer såsom månedligt abonnementsgebyr og lignende

Vi hjælper dig naturligvis med at få overblikket, når du finder dit Elmatch her på siden.

Find dit rigtige Elmatch, og spar penge

Det er en udfordring at afgøre, hvilket elselskab der tilbyder de billigste priser for dig.

Hvis du vil spare penge på din elregning, er det vigtigt at vælge det rette elselskab. Forbruget af elektricitet varierer fra person til person. Jo mere du bruger, des større er potentialet for besparelser også.

Uanset dit forbrug, er det vigtigt at finde en pålidelig eludbyder med fornuftige priser for kWh, abonnementsafgifter og tillæg til spotpriser. Hos os kan du sammenligne flere leverandører og vælge den bedste løsning til dine behov. Så lad os hjælpe dig med at finde det billigste elselskab i Danmark til dit forbrug og budget.

Uanset dit forbrug, er det vigtigt at finde en pålidelig eludbyder med fornuftige priser for kWh, abonnementsafgifter og tillæg til spotpriser. Hos os kan du sammenligne flere leverandører og vælge den bedste løsning til dine behov.

Hvis du leder efter det billigste elselskab, er [indsæt billigste udbyder] det rette valg. De er for tiden det billigste elselskab på markedet for variable elpriser op til X.000 kWh/år.

Overblik over elselskabernes priser

Det kan være en god idé, hvis du kender de enkelte elselskabers elpriser. Specielt hvis du er interesseret i en variabel løsning. Nedenfor kan du se en liste over de 10 billigste elselskabers pris for el. Listen opdateres løbende, så det er den aktuelle pris, du ser nedenfor.

Din bopælsadresse har indflydelse på prisen

Når det kommer til at fastsætte prisen på strøm, tager elselskaber hensyn til forskellige faktorer såsom geografisk placering og lokale energiforsyninger. Din bopæl kan derfor være afgørende for at bestemme den gennemsnitlige mængde strøm, der bruges i området samt eventuelle lokale skatteforhold eller nettariffer.

Først og fremmest påvirker den fysiske beliggenhed af din bolig forsyningsnettet, der transporterer elektricitet til husholdninger og virksomheder. Jo længere væk du er fra kraftværkerne eller distributionsstationerne, des mere energitab vil der være undervejs i overførslen af strømmen. Det medfører ekstra omkostninger for elselskaberne, som de derefter videregiver til dig som forbruger gennem elregningen.

Der kan også være nogle områder, der har flere alternative energikilder som solenergi eller vindenergi til rådighed, hvilket kan have indflydelse på prisstrukturen i elregningen.

I Danmark er vi en del af et større, skandinavisk samarbejde med Sverige, Norge og Tyskland, hvor el bliver transporteret gennem ledninger og landegrænser. Sammen bidrager vi til en fælles pulje af elektricitet, som fordeles blandt forbrugerne. Så den strøm, du bruger til at opvarme din elkedel, kan komme fra dansk vindenergi, tysk kulkraft, svensk atomkraft eller norsk vandkraft. Den fælles pulje kommer fra alle fire lande.

Tilkoblingsmulighederne til elnetværket er bedre i Jylland og på Fyn, hvilket resulterer i billigere strøm i disse områder. Både Jylland og Fyn modtager strøm fra flere kilder, herunder Norge, Sverige og Tyskland, mens Sjælland kun modtager strøm fra Tyskland og Sverige. Dette fører til en lidt højere pris pr. kWh i Østdanmark sammenlignet med Vestdanmark.

Sådan er din elregning bygget op

Alle der har modtaget en elregning ved, at der er mange forskellige udgifter koblet til din samlede elregning. Over 80 % af din samlede regning består af afgifter til staten, moms, transport af el samt betaling for abonnementet hos din elleverandør. Din reelle udgift for strøm udgør kun sølle 15 % af din regning. Det kan virke uretfærdigt, men det er sådan, loven er skruet sammen i Danmark. Det er netop en af incitamenterne for at undersøge markedet for elleverandører engang i mellem. Du kan nemlig selv hjælpe regningen ned ved at vælge en udbyder, som giver dig den bedste og billigste elaftale. Det er altså kun prisen for en kWh og prisen for et abonnement, der kan variere.

De tre dele af regningen

Herunder kan du få et hurtigt overblik over, hvordan din elregning deles op. Den kan som udgangspunkt deles op i tre dele:
  1. Betaling til dit elselskab (ca. 15 %)
  2. Lovpålagte afgifter (ca. 50 %)
  3. Moms (20 %)
Det er punkt et, som du selv kan påvirke. Det er her, du har frit valg på markedet, og det er her, elselskaberne, som udgangspunkt, selv har indflydelse på, hvad du skal betale for deres tjeneste.

Danskernes generelle strømforbrug

Generelt set kan elforbruget i private husholdninger variere afhængigt af faktorer som husstandsstørrelse, apparaters energieffektivitet og individuel adfærd. Men derfor kan det stadig være interessant at se, hvad den gennemsnitlige privat forbruger i Danmark bruger på de vigtigste poster i et elregnskab. Her kan du se i procenter, hvordan det meste af vores strøm bliver brugt i private hjem i Danmark:

  • TV og underholdning: Vi bruger cirka 7-17% på at se tv i de danske husstande. Derudover bruger vi i gennemsnit 19-22% på generel underholdning, såsom streaming eller spilkonsoller.
  • Belysning: Belysning udgør normalt mellem 5-11% af det samlede elforbrug i husholdningen.
  • Madlavning: Elforbrug til madlavning, herunder ovne, komfurer og mikrobølgeovne, kan udgøre omkring 12-16% af det samlede elforbrug.
  • Køleskab og fryser: Køleskabe og frysere kører kontinuerligt, så de kan bidrage til omkring 19-23% af det samlede elforbrug i hjemmet.
  • Vaskemaskine og tørretumbler: Elforbruget til vaskemaskiner og tørretumblere kan udgøre omkring 16-23% af det samlede elforbrug.

Kilde: https://sparenergi.dk/privat/spar-energi-i-hverdagen#module-5359

Procenttallene her er angivet ud fra det generelle forbrug for et gennemsnits parcelhus og en gennemsnitslejlighed.

Generelt set er det poster som madlavning, tøjvask og underholdning, som sluger meget strøm. Hvis du har en variabel aftale, kan du dermed spare penge på elregningen ved at bruge strømmen når den er billigst. Det kan eksempelvis være udskydning af maskinstart samt at fylde maskinerne helt op, før du tænder dem.

Kan jeg skifte elselskab med det samme?

Du kan frit skifte mellem elleverandører i Danmark uden at betale gebyrer. Vær dog opmærksom på, at du må overholde din nuværende kontrakt med dit nuværende elselskab. Hvis du er bundet af en kontrakt, kan det betyde, at du ikke kan skifte elselskab med det samme. I de fleste tilfælde kan et elselskab kun binde dig i 6 måneder efter indgåelse af aftalen.

Det er en almindelig misforståelse, at det er besværligt og tidskrævende at skifte elselskab. Faktisk er det ret nemt! Dit nye elselskab vil tage sig af alle de praktiske ting – alt hvad du skal gøre, er at vælge hvilket selskab du vil skifte til. Når du har truffet dette valg, vil dit nye elselskab opsige din gamle aftale. Det er lige så let som at skifte mobilabonnement.

Så find dit Elmatch her hos os, og find det billigste og bedste elselskab for dig.